Школа за изобразителни изкуства

Ръководители - Стоян Момчилов - живопис и приложни изкуства;
Нора Иванова - живопис, приложни изкуства, театрална работилница;
Ивелин Стоянов - приложни изкуства и декорация

Школа за изобразителни изкуства е създадена през 1981г. като извънкласна форма за обучение по изобразителни изкуства и творческо взаимодействие между деца и професионални художници. Обогатяването със знания, творчески експерименти и свободата на изказа при запазена индивидуалност са основните белези, които гарантират успешната дейност.

Съобразно своята възраст учениците получават знания по рисуване, живопис, графика, скулптура, приложни изкуства, архитектура, иконопис, компютърна графика. Кандидатите за специалните и висшите училища по изкуства се обучават по специални програми.

Резултатите от тази широка образователна дейност са впечатляващи. Търговище се превръща в град с голям брой млади творци художници. Над 1000 са получените награди от Национални и Международни изложби, конкурси, пленери и фестивали – Гранд При, златни, сребърни, бронзови медали, награди на министерствата, грамоти, дипломи, сертификати, участия в пленери в Украйна, Полша, Македония, Италия и Англия. Много са наградите и от български конкурси. Творби на деца се съхраняват в много национални и международни колекции.

През годините учениците са се обучавали от изявени художници и преподаватели: Павлина Белева директор и преподавател, Стоян Момчилов, Дашка Батембергска, Татяна Антонова, Нели Димитрова директор и преподавател, Теодор Тодоров.
От учебната 2008/2009 година, школата за изобразителни изкуства е част от дейностите на Обединен детски комплекс – Търговище.