Школа за изобразителни изкуства

Ръководители – Нора Иванова – живопис, приложни изкуства, театрална работилница; Ивелин Стоянов – приложни изкуства и декорация
Румен Райнов – приложни изкуства

Школа за изобразителни изкуства е създадена през 1981г. като извънкласна форма за обучение по изобразителни изкуства и творческо взаимодействие между деца и професионални художници. Обогатяването със знания, творчески експерименти и свободата на изказа при запазена индивидуалност са основните белези, които гарантират успешната дейност.

Съобразно своята възраст учениците получават знания по рисуване, живопис, графика, скулптура, приложни изкуства. Кандидатите за специалните и висшите училища по изкуства се обучават по специални програми.

Резултатите от тази широка образователна дейност са впечатляващи. Търговище се превръща в град с голям брой млади творци – художници. Стотици са получените награди от Национални и Международни изложби, конкурси, пленери и фестивали – Гранд При, златни, сребърни, бронзови медали, награди на министерствата, грамоти, дипломи, сертификати, участия в пленери в Украйна, Полша, Македония, Италия и Турция, Китай, Япония, Русия, Сърбия, Чехия и др.. Много са наградите и от български конкурси. Творби на деца се съхраняват в много национални и международни колекции.

През годините учениците са се обучавали от изявени художници и преподаватели: Павлина Белева – директор и преподавател, Стоян Момчилов, Дашка Батембергска, Татяна Антонова, Нели Димитрова – директор и преподавател, Теодор Тодоров.
От учебната 2008/2009 година, школата за изобразителни изкуства е част от дейностите на Обединен детски комплекс – Търговище, а от учебната 2017/2018г. към ЦПЛР – ОДК Търговище.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

17505989_10202955278478721_1413776726_n

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

20161021_1724511

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA