Стартира нова форма за занимания в областта на приложното изкуство „Моделиране и конструиране”

От тази учебна година в ЦПЛР-ОДК Търговище стартира нова форма за занимания в областта на приложното изкуство „Моделиране и конструиране”. Идеята е да се развие във времето програма ДИЗАЙН, с която да се обогати гамата от дейности, предлагани от институцията. Така планираме в дългосрочен план да постигнем връзка на изобразителната дейност с техниката, давайки на участниците в заниманията възможност да развиват своите знания, умения и креативност.
С реализирания до момента  ЕКО проект от отпадъчни материали и главно от хартия и картон създадохме не само макети, а съвсем реални предмети от бита, които могат да бъдат пълноценно използвани. Например, тествахме табуретката и установихме, че издържа 120 килограмов човек. Целта е децата не само да проектират, но и да видят произведения в реален размер и в реалния живот.
И така, ето ги нашите – закачалка, маса, табуретки, саксии, органайзери, конче-люлка и пр. Проектът ще се обогатява с нови произведени, предлагани едновременно от участниците в заниманията и техния ръководител Румен Райнов.