Републикански кръг от шампионата по приложно колоездене в нашия град

На 16 и 17 юни, в Търговище се проведе Трети кръг от републиканския шампионат по приложно колоездене. Това е поредната надпревара, която ще даде възможност да се определи националният отбор, който ще представи страната ни на Европейския шампионат. Тази година той ще се проведе в Албания.

В нашия град шампионатът се провежда с подкрепата на община Търговище, СБА – Търговище, Пътна полиция, АК „Север” – София, БЧК и ЦПЛР- Обединен детски комплекс Търговище. Младежите от Търговищкия ученически парламент се включиха в цялостната организация на събитието през двата дни. Те помогнаха на състезателите, момчета и момичета на възраст 10-12 години, да покажат знанията и уменията си в тестовете по правилата за движение по пътищата и първа долекарска помощ, както и при майсторското управление на велосипед с преодоляване на трасе с препятствия.

При откриването на състезанието, гостите, състезателите и техните ръководители бяха поздравено от г-н Косьо Костов – директор на дирекция „Хуманитарни дейности“ в община Търговище. Дъждовното време създаде трудности при реализиране на майсторското управление на велосипеди, но с усилията на всички организатори, състезанието приключи успешно.

В отборното класиране на шампионата първи се нареди отборът на гр. Берковица, втори е отборът на гр. Първомай, а трети – на гр. Пирдоп.

При индивидуалното класиране резултатите са следните: при девойките първа е Ива Костова от гр. Слистра, втора Зорница Семерджива от гр. Челопеч, а трета Стиляна Филчева от гр. Пирдоп. При момчетата класирането е следното: първо място – Йордан Начев от гр. Първомай, втори Георги Николаев от гр. Берковица, трети – Георги Иванов – гр. Първомай. Представителите на нашия град се класираха добре. Те са ученици от I ОУ „Христо Ботев” и са още „новаци” в подготовката за трудното състезание.

Отличените отбори и състезатели получиха купи, медали и грамоти, осигурени от Национално движение по приложно колоездене „Младежта за безопасност на движението”, както и предметни награди от организаторите от Търговище – СБА, БЧК и ЦПЛР – Обединен детски комплекс. Велосипедът, по традиция осигурен от официалния спонсор на състезанието „СПРИНТ” – Пловдив, този път отпътува за гр. Челопеч. С медали, за сътрудничеството при организацията на състезанията в нашия град бяха отличени и директорът на ЦПЛР- Обединен детски комплекс г-жа Валентина Радева и Пламен Петков – Инспектор Сектор Пътна полиция  ОД – МВР – Търговище.