ОКОЛОСВЕТСКО ПЪТЕШЕСТВИЕ НА КРИЛЕТЕ НА МУЗИКАТА

Кратко околосветско пътешествие направиха децата и младежите от групата по пиано към ЦПЛР – ОДК Търговище, заедно със своите родители и приятели. На 27-ми април, в залата на Школата за изобразителни изкуства беше първия концерт на децата, изучаващи пиано от Детската музикална школа към центъра, с преподавател Теодора Лавдинова.

Седемте деца, които са част от новата за ЦПЛР-ОДК форма на  обучение по пиано и солфеж, представиха по едно произведение от различна част на света, което подготвиха специално за първата си изява пред публика.

С трепет и вдъхновение, както и с много любов към музиката, те завладяха сърцата на присъстващите семейства и приятели, които се насладиха на концерта и бурно аплодираха всеки от малките изпълнители.

Началото и краят на концерта, бяха посветени на Европредседателството на България, благодарение на две интерпретации  на  химна на Европа –  „Ода на радостта” на Бетховен.

В програмата, нужна за едно подобаващо околосветско пътешествие, бяха включени още джаз, валс, френска и латвийска народна песен.